Bli kjent med Hoda Imad

Samtale med vår fylkesrådslederkandidat

Bli bedre kjent med Hoda, vår fylkesrådslederkandidat!

Hoda Imad er 28 år og bor i Lillestrøm. Hun er Arbeiderpartiets fylkesrådslederkandidat under årets valg. Hun kom til Norge som 5-åring som barn av politiske flyktninger. På videregående meldte hun seg inn i AUF og etter det har det politiske engasjementet florert. I dag bor hun i Lillestrøm og er som mange andre en pendler i fylket vårt. Hun er utdannet lektor og har et stort engasjement for barn og ungdom. Hun har tidligere erfaring også fra butikkarbeid og fra jobb i helsevesenet.

Hoda og bestefar

Hoda og bestefar Jabbar, som jobbet som smed i Erbil. Før Hoda kom til Norge i 2001, bodde hun i Khalis og Erbil. 

Hvorfor engasjerer du deg?

For meg er politikk veldig personlig, fordi jeg lever det livet jeg gjør takket være sosialdemokratiet. Så jeg vil gi noe tilbake gjennom å kjempe for å styrke fellesskapet, velferdssamfunnet og å gi enda flere mennesker enda flere muligheter i hverdagen sin. Da jeg først kom til Norge opplevde jeg gjennom fotballen et fellesskap jeg har båret med meg hele livet. Laget som løftet hverandre og sammen scoret mål, uansett hvem man var, hvor man kom fra eller hvor mye penger man har. Dette er verdier jeg mener skal gjenspeiles i politikken, svarer Imad.

Hoda venter på toget

Hoda er opptatt av at det skal være enkelt og billig å reise med buss, tog og båt i hele Akershus.

Hvorfor stiller du som fylkesrådsleder i Akershus?

Når vi nå skal bygge nye Akershus, skal vi ikke gå tilbake til et gammelt fylke og gjennomføre gamle løsninger, som Høyre ønsker. Fellesskapet vårt kan bedre og innbyggerene våre fortjener bedre. Sammen kan bygge et nytt og større Akershus, der vi løser de store utfordringene sammen, og der enda flere mennesker får enda flere muligheter til å kunne leve gode liv i hele fylket. Det engasjerer meg, sier Imad.

Uansett hvem du er, hvor du kommer fra, hvem du elsker, hvor mye penger du har, så skal du ha de samme gode mulighetene til å leve et godt liv med store muligheter!

7i2a4888
– HODA IMAD, fylkesrådslederkandidat Akershus Arbeiderparti

Hva er utfordringene Akershus står overfor?

Akershus har viktige utfordringer å løse i fellesskap. Jeg tenker først og fremst på 3 ting. 

  1. For det første de store forskjellene mellom folk og kommunene. Mange tjener godt, men veldig mange sliter med å få hverdagen til å gå rundt. For mange barn vokser opp i fattigdom. Det må vi gjøre noe med.

  2. Mange i Akershus trenger et bedre kollektivtilbud for å kunne velge å reise grønt. Og som det største fylket i landet har vi er stort ansvar for å kutte utslipp, bygge for framtida og redde Oslofjorden.
  3. Det tredje som bekymrer meg er at for mange havner utenfor skole og arbeidslivet. For mange unge mennesker fullfører ikke videregående, og får ikke læreplass. For mange står utenfor arbeidslivet, eller opplever useriøsitet og dårlige arbeidsvilkår.
Hoda på bibliotek
Vi jobber for å skape et Akershus med små forskjeller, og der alle har store muligheter! 

Hva vil du oppnå etter valget?

Hva vil vi ikke få til er kanskje spørsmålet? Alle våre ungdommer skal få muligheten til å lykkes, fullføre videregående opplæring, få læreplass, ha nok lærere som ser og hjelper dem, gratis skolemat og billigere kulturopplevelser. Vi skal være landets beste på å kutte klimagassutslipp, gjennom å styrke kollektivtilbudet og gjøre det rimeligere i hele Akershus, redde Oslofjorden og bygge for framtida. Vi skal sikre at alle som jobber i Akershus skal være trygge for og i jobb, gjennom Akershusmodellen for et trygt og seriøst arbeidsliv og hele og faste stillinger. 

Alt det?

Ja.

Er du ambisiøs for Akershus?

Arbeiderpartiet har tatt Akershus i en ny, mer rettferdig og grønnere retning de fire siste årene. Våre ambisjoner har vært store, fordi innbyggerne våre fortjener det. Men vil enda mer. Vi vil skape et Akershus der alle får de samme gode mulighetene til å leve trygge og gode liv i fellesskap, avslutter Imad.

Hoda ser mot kamera og smiler

Foto: Elias Rasch

Noen kjappe med Hoda

  • Navn: Hoda Imad
  • Alder: 28 år 
  • Utdanning: Lektor med hovedfag i historie
  • Rolle: Fylkesrådslederkandidat for Akershus Arbeiderparti 
  • Bosted: Lillestrøm 
  • Fun fact: Giftet meg i sommer, det var veldig stas! 
  • Arbeidserfaring: Jeg har jobbet siden jeg var 15 år, både som renholder i et bakeri, butikkmedarbeider, assistent i bofellesskap og som lærer. Siden 2019 har jeg fått muligheten til å jobbe med politikk!

Er du enig med Akershus Arbeiderparti om Bli kjent med Hoda Imad?

Takk for din tilbakemelding!

Vil du vite hva mer vi kanskje er enig om?


Eller se andre måter å engasjere seg

Takk for din interesse!

Du vil nå motta nyhetsbrev fra oss :)

Takk for tilbakemeldingen. Vi kan ikke være enige om alt!

Kanskje er det andre saker du er enig med oss i?

Se andre politiske saker