Anniken Huitfeldt er innstilt som ny leder i Akershus Arbeiderparti

Valgkomitéens innstilling er klar.

Anniken Huitfeldt utenrikspolitikk

Valgkomitéen har innstillt Anniken Huitfeldt som ny leder av Akershus Arbeiderparti.

- Jeg ble utrolig glad da valgkomitéen ringte. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene som ligger foran oss, og nå først og fremst valgkampen.

- Vi gjorde veldig gode valg i mange kommuner i 2015, jeg skal stå på for å vinne flertall og sikre så mange Ap-ordførere i Akershus som mulig. Det trengs nå mer enn noen sinne en større satsing på skole, eldre og helse, for å motvirke de økte forskjellene mellom folk denne regjeringa bidrar til å skape.

Anniken Huitfeldt leder Stortingets utenriks- og forsvarskomité og er kvinnepolitisk leder i Arbeiderpartiet. Bor i Ullensaker med mann og tre barn.

Valgkomitéen har lagt frem sin endelige innstilling, som skal behandles på Akershus Arbeiderpartis årsmøte lørdag 2. mars. Valgkomiteens leder, Ragnhild Bergheim er fornøyd med å legge frem en enstemmig innstilling. 

- Det nye styret vil være sterkt, representativt og kompetent. Jeg er dessuten veldig stolt over å lede valgkomiteen som foreslår at neste leder av Akershus Ap er en kvinne, nemlig dyktige Anniken Huitfeldt. Dette er historisk!, sier Bergheim.

Som nestleder har valgkomitéen foreslått Øystein Slette, en populær Ap-ordfører i Enebakk. Stjerneskuddet Heidi Westbye Nyhus fra Lillestrøm foreslås som ny kvinnepolitisk leder, og sammen med Are Helseth fra Bærum vil disse utgjøre den nye ledelsen i Akershus Arbeiderparti.

Valgkomitéens innstilling

Leder: Anniken Huitfeldt, Ullensaker

Nestleder: Øystein Slette, Enebakk

Kvinnepolitisk: Heidi Westbye Nyhus, Lillestrøm

AU-medlem: Are Helseth, Bærum

Studieleder: Thilde Børsum, Bærum

SM: Ole Guttorm Brenden, Eidsvoll

SM: Rita Hirsum Lystad, Frogn

SM: Halvard Ingebrigtsen, Lørenskog

SM: Anne Beth Skrede, Nordre Follo

SM: Mani Hussaini, AUF/Nordre Follo

SM: Tonje Brenna, Ullensaker

Vara: Randi Ransberg, Aurskog-Høland

Vara: Marianne Riis Rasmussen, Asker

Vara: Nils Erik Mossing, Lunner

Vara: Iver Granerud, Nannestad

Sverre Myrli går av som leder etter 17 år.

- For noen uker siden fikk vi spørsmål fra valgkomiteen om vi ønsket gjenvalg til styret eller ei. Etter først flere år som styremedlem og studieleder, og deretter mange år som leder, svarte jeg at jeg nå ønsker avløsning som leder.

- Det har vært veldig moro og veldig interessant å være leder i Akershus Arbeiderparti, men nå ønsker jeg å gi lederklubba videre. Som stortingsrepresentant vil jeg fortsette som tiltredende styremedlem i fylkespartiet, i tillegg til alt det andre jeg holder på med.

- Jeg har full tiltro til Anniken. Hun vil utføre lederjobben på en utmerket måte, og jeg ønsker henne lykke til som leder av Akershus Arbeiderparti.

Avisutklipp fra 2002, Sverre Myrli ny leder i Akershus Arbeiderparti

Sverre Myrli var leder av AUF i Akershus 1991–1993. Medlem av Arbeiderpartiets landsstyre siden 2002. Han var politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet under Thorbjørn Jaglands regjering fra 31. oktober 1996 til 17. oktober 1997.

Sverre Myrli