Skuffet over regjeringens kollektivkutt

- Jeg er skuffet over at regjeringen kutter i bevilgningene til kollektivtrafikken i Oslo og Akershus. Vi trenger økt satsing på kollektivtrafikk, ikke mindre, sier Akershus Arbeiderpartis gruppeleder Tonje Brenna.

original_1478641613_8721163

I statsbudsjettet for 2017 foreslår Høyre/Frp-regjeringen å kutte bevilgningene til bymiljøavtaler og belønningsordning for kollektivtrafikk i storbyområdene med 240 millioner kroner.

- Dette er det siste vi trenger. Vi har enorme behov for å bygge ut kollektivtrafikken i hovedstadsområdet framover. Dette budsjettet leverer ikke i det hele tatt, sier hun.

Brenna er spesielt skuffet over Høyre.

- At Frp ikke er så opptatt av kollektivtrafikk er vel kjent. Men at Høyre i en tid med klimakrise og stor befolkningsvekst rundt storbyene, foreslår å kutte i kollektivtrafikken, er mildt sagt sjokkerende.

Hun mener det ikke virker som regjeringen forstår alvoret av klimakrisen

- Dette budsjettet er langt fra et grønt skifte. Vi må få ned klimagassutslipp, og gjøre det mer attraktivt å reise miljøvennlig. Da kan ikke regjeringen i sitt første budsjett etter Paris-avtalen kutte i kollektivtrafikken, avslutter hun.